Zenicor lanseeraa maailman ensimmäisen 5G-pohjaisen kädessä pidettävän EKG: n

Zenicor lanseeraa Zenicor EKG: n 5G-version, jonka sisäänrakennettu SIM-kortti on kehitetty käytettäväksi maailmanlaajuisesti. Se on maailman ensimmäinen 5G-pohjainen kädessä pidettävä EKG-järjestelmä, joka mahdollistaa maailmanlaajuisten rytmihäiriötutkimusten ja eteisvärinäseulontojen digitaalisen hoitoketjun käynnistämisen Zenicor-EKG: llä. Ratkaisu, joka on potilaalle yksinkertainen käyttää ja tuo kustannussäästöä terveydenhoidolle.

Zenicorin ratkaisun, jaksottaisen ja ajoittaisen EKG:n tallennuksen, on useissa tutkimuksissa osoitettu diagnosoivan jopa neljä kertaa enemmän potilaita, kuin perinteisillä menetelmillä. Äskettäin julkaistuissa suuren STROKESTOP-tutkimuksen tuloksissa näkyy, että Zenicor -EKG: llä tehtävän eteisvärinäseulonnan avulla pystytään estämään tuhansia aivoinfarkteja ja säästämään miljardeja terveydenhuollolle.

Zenicor EKG: llä potilas rekisteröi EKG: n yksinkertaisimmalla mahdollisella tavalla. Potilas ei tarvitse älypuhelinta, ladattavia sovelluksia, wifiä tai Bluetoothia. Kaikki on integroitu 5G-pohjaiseen kädessä pidettävään EKG-laitteeseen, joka on todistetusti yksinkertainen digitaalinen ratkaisu niin potilaalle kuin terveydenhoidolle, sanoo Johan Eckerdal, teknologiajohtaja, Zenicor Medical Systems ja Zenicorin uuden 5G-version kehitys- ja projektipäällikkö .

Zenicor EKG:tä käytetään tällä hetkellä kymmenessä Euroopan maassa ja uuden 5G-pohjaisen version myötä Zenicor EKG on myös mukautettu toimimaan maailmanlaajuisesti. Ensimmäinen askel Euroopan ulkopuoliseen lanseeraukseen on Australia, jossa Zenicoria tullaan käyttämään maailman suurimmassa satunnaistetussa eteisvärinäseulontatutkimuksessa, SAFER:issa.

– Se, että Zenicor EKG on nyt mukautettu käytettäväksi maailmanlaajuisesti, tarkoittaa sitä, että meillä on täydellinen asema kansainvälistymiseen ja rytmihäiriötutkimusten hoitoketjun laajentumiseen ja samoin voimme olla paikalla markkinoilla ympäri maailmaa, joilla eteisvärinänseulontaohjelmat otetaan käyttöön, sanoo Mats Palerius, Zenicor Medical Systemsin toimitusjohtaja.

 

Tietoja Zenicorista
Zenicor Medical Systems on johtava lääkelaitealan yritys rytmihäiriöiden diagnostiikassa ja aivoinfarktien ehkäisyssä. Zenicor EKG on terveydenhuollolle optimoitu järjestelmä sydämen rytmihäiriöiden, mukaan lukien eteisvärinä, diagnosointiin ja ratkaisua käytetään tällä hetkellä kymmenessä Euroopan maassa. Ratkaisun tehokkuus on dokumentoitu useissa kansainvälisesti arvostetuissa tieteellisissä tutkimuksissa ja julkaisuissa. Zenicor toimii yhdessä terveydenhuollon kanssa, mikä on mahdollistanut integroidun erikois- ja perusterveydenhuoltoratkaisun rytmihäiriötutkimusten tehostetussa digitaalisessa hoitopolussa, jossa potilas on keskipisteenä ja terveydenhuollon resursseja voidaan käyttää tehokkaammin. Zenicorin ratkaisua on käytetty suurissa seulontatutkimuksissa STROKESTOP I ja II ja nyt myös maailman suurimmassa satunnaistetussa seulontatutkimuksessa SAFER:issa Isossa-Britanniassa ja SAFER-AUS tutkimuksessa Australiassa. Tutkimukset tehdään tietojen tuottamiseksi terveysviranomaisille, jotta päätökset eteisvärinän kansallisten seulontaohjelmien käyttöönotosta voitaisiin tehdä. Lisätietoja löydätte osoitteesta: www.zenicor.fi

Tietoja eteisvärinästä ja aivoinfarktista
Eteisvärinä on yleisin sydämen rytmihäiriö, josta kärsii yli kolme prosenttia väestöstä. Eteisvärinä on myös merkittävä aivoinfarktin riskitekijä. Eteisvärinä ei aina aiheuta oireita ja siksi monet voivat sairastaa sitä tietämättään. Jos eteisvärinä havaitaan ja hoidetaan ajoissa, aivoinfarkti voidaan estää. Joka vuosi 15 miljoonaa ihmistä maailmassa saa aivoinfarktin. Näistä kolmasosa kuolee 30 päivän kuluessa ja kolmasosa saa pysyviä vaurioita. Tämä merkitsee kärsimystä niin potilaalle kuin lähiomaisille, sekä suuria kustannuksia yhteiskunnalle. Jos eteisvärinä havaitaan ja ennaltaehkäisevä hoito verenohennuslääkkeillä aloitetaan ajoissa, eteisvärinän aiheuttama aivoinfarkti voidaan estää 70 prosentissa tapauksista.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä:
Mats Palerius, Toimitusjohtaja, Zenicor Medical Systems
+46 8 442 68 60 mats.palerius@zenicor.se