Zenicor valittiin seulontaprojektiin Australiaan

Zenicor on ainoana toimittajana valittu toimittamaan EKG-laitteita ensimmäiseen suureen seulontaprojektiin Australiassa. Tutkimus alkaa tänä syksynä ja sen odotetaan olevan käynnissä vuosina 2021/2022. Tutkimuksesta saadut tulokset tulevat olemaan erittäin tärkeä perusta päätökselle kansallisen eteisvärinäseulontaohjelman käyttöönotosta Australiassa.

Kuten aiemmissa seulontaprojekteissa, saa Zenicor tuloja jokaisesta Zenicor EKG -seulonnassa olevasta henkilöstä. Ensimmäisessä vaiheessa projektiin kuuluu 36 terveyskeskusta viidessä eri Australian osavaltiossa.

Seulontaprojekti, joka on ensimmäinen laatuaan Australiassa, on rakennettu samalla tavalla kuin Iso-Britannian SAFER -tutkimus, jossa käytetään myös Zenicor -EKG: tä eteisvärinän seulontaan. Australiassa tehtävän SAFER-AUS tutkimuksen rahoittavat australialaiset tutkimusrahastot ja sitä johtavat Sydneyn yliopiston tutkijat. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, johtaako eteisvärinän seulonta aivoinfarktiin sairastuneiden määrän vähenemiseen. Tutkijat aikovat aloittaa 36 terveyskeskuksesta ja levittäytyä sitten koko Australian alueelle. Tavoitteena on pystyä estämään vuosittain tuhansia aivoinfarkteja Australiassa.

– On todella tärkeää tehdä laaja seulontatutkimus perusterveydenhuollossa. Olemme päättäneet tehdä samoin kuin Isossa-Britanniassa SAFERissa ja käyttää Zenicor EKG: tä. Odotamme innolla tämän projektin aloittamista Australiassa, sanoo Sydneyn yliopiston sydäntutkimuslaitokselta, professori Ben Freedman,  joka vastaa SAFER-AUS-ohjelmasta.

Australialainen projekti perustuu samaan desentralisoituun digitaaliseen järjestelmään, jota käytetään Zenicorin rytmihäiriönhoitoketjussa jo useissa Euroopan maissa. Eri alueiden ja maiden terveydenhuollon on erittäin helppo lisätä ja aloittaa seulonta jo olemassa olevien ja hyvin toimivien rakenteiden yhteyteen, jos seulontapäätös tehdään. Zenicor EKG on optimoitu käsittelemään terveydenhuollon suuria asiakasvirtoja, kun tuhansia ihmisiä seulotaan.  Tutkimusten tulokset osoittavat, että Zenicor EKG on erittäin käyttäjäystävällinen ja se on digitaalisena ratkaisuna sopiva yli 70-vuotiaille, jotka ovat seulonnan pääkohderyhmä.

Se, että meidät valittiin myös tämän australialaisen hankkeen toimittajiksi osoittaa, että Zenicor on kansainvälisesti tunnettu ja että meillä on erittäin vahva käsitys eteisvärinän seulonnasta. Kauppa on meidän ensimmäinen Euroopan ulkopuolella  ja Australia on erittäin mielenkiintoinen markkina-alue. Se, että Zenicor-EKG: tä käytetään ensimmäistä kertaa Euroopan ulkopuolella, antaa meille suuria mahdollisuuksia laajentua ja kasvaa, ja on myös ainutlaatuinen etu Zenicorille, että seulontaohjelmia otetaan käyttöön, sanoo Zenicor Medical Systemsin toimitusjohtaja Mats Palerius.

  

Tietoja SAFER-AUS-tutkimuksesta
SAFER-AUS on australialainen tutkimusohjelma, joka tutkii seulontaa menetelmänä eteisvärinän havaitsemiseksi ja diagnosoimiseksi. Hankkeen tarkoituksena on selvittää, estääkö eteisvärinän seulonta yksilötasolla aivoinfarkteja verrattuna nykyiseen lääketieteelliseen hoitoon ja onko se kustannustehokasta. Seulonta suoritetaan Zenicor EKG: llä. Tutkimuksen tulosten odotetaan muodostavan perustan tulevien seulontaohjelmien toteuttamiselle ja täytäntöönpanolle. Tutkimus alkaa vuonna 2021 ja sen odotetaan ottavan mukaan potilaita vuoteen 2022 asti.

Lisätietoja SAFER-AUS: sta on osoitteessa: http://www.youtube.com/watch?v=eqT94ek9Cgk

 

Tietoja Zenicorista
Zenicor Medical Systems on johtava lääkelaitealan yritys rytmihäiriöiden diagnostiikassa ja aivoinfarktien ehkäisyssä. Zenicor EKG on terveydenhuollolle optimoitu järjestelmä sydämen rytmihäiriöiden, mukaan lukien eteisvärinä, diagnosointiin ja ratkaisua käytetään tällä hetkellä kymmenessä Euroopan maassa. Ratkaisun tehokkuus on dokumentoitu useissa kansainvälisesti arvostetuissa tieteellisissä tutkimuksissa ja julkaisuissa. Zenicor toimii yhdessä terveydenhuollon kanssa, mikä on mahdollistanut integroidun erikois- ja perusterveydenhuoltoratkaisun rytmihäiriötutkimusten tehostetussa digitaalisessa hoitopolussa, jossa potilas on keskipisteenä ja terveydenhuollon resursseja voidaan käyttää tehokkaammin. Zenicorin ratkaisua on käytetty suurissa seulontatutkimuksissa STROKESTOP I ja II ja nyt myös maailman suurimmassa satunnaistetussa seulontatutkimuksessa SAFER:ssä Isossa-Britanniassa ja SAFER-AUS tutkimuksessa Australiassa. Tutkimukset tehdään tietojen tuottamiseksi terveysviranomaisille, jotta päätökset eteisvärinän kansallisten seulontaohjelmien käyttöönotosta voitaisiin tehdä. Lisätietoja löydätte osoitteesta: www.zenicor.fi

Tietoja eteisvärinästä ja aivoinfarktista
Eteisvärinä on yleisin sydämen rytmihäiriö, josta kärsii yli kolme prosenttia väestöstä. Eteisvärinä on myös merkittävä aivoinfarktin riskitekijä. Eteisvärinä ei aina aiheuta oireita ja siksi monet voivat sairastaa sitä tietämättään. Jos eteisvärinä havaitaan ja hoidetaan ajoissa, aivoinfarkti voidaan estää. Joka vuosi 15 miljoonaa ihmistä maailmassa saa aivoinfarktin. Näistä kolmasosa kuolee 30 päivän kuluessa ja kolmasosa saa pysyviä vaurioita. Tämä merkitsee kärsimystä niin potilaalle kuin lähiomaisille, sekä suuria kustannuksia yhteiskunnalle. Jos eteisvärinä havaitaan ja ennaltaehkäisevä hoito verenohennuslääkkeillä aloitetaan ajoissa, eteisvärinän aiheuttama aivoinfarkti voidaan estää 70 prosentissa tapauksista.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä:
Mats Palerius, Toimitusjohtaja, Zenicor Medical Systems
+46 8 442 68 60 mats.palerius@zenicor.se