Tietoja Zenicorista

Zenicor Medical Systems AB on ruotsalainen lääketieteellisen teknologian yritys, joka johtaa järjestelmien ja hoitoketjujen kehittämistä rytmihäiriöiden diagnostiikkaan ja aivoinfarktien ehkäisyyn eteisvärinän diagnostiikassa.

Zenicorin ratkaisu on optimoitu sydämen rytmihäiriöiden, kuten eteisvärinän varhaiseen diagnosointiin terveyden- ja sairaanhoidossa ja ratkaisu on tällä hetkellä käytössä kymmenessä Euroopan maassa. Järjestelmän tehokkuus on osoitettu useissa tutkimuksissa ja artikkeleissa kansainvälisesti johtavissa tieteellisissä julkaisuissa. Zenicor työskentelee yhdessä terveydenhuollon kanssa kehittääkseen integroidun ja optimoidun rytmihäiriöhoitoketjun, jossa potilas on keskipisteenä ja terveydenhuollon resursseja käytetään tehokkaammin.

Zenicorin ratkaisu varhaiseen diagnoosiin Zenicor One:lla (peukalo-EKG) ja Zenicor Flex:llä on kokonainen valikoima kaikentyyppisiin sydämen rytmihäiriötutkimuksiin, joka pystyy korvaamaan täysin perinteiset Holter-tutkimukset. Ratkaisu on joustava terveydenhuollon tarjoajalle, koska Zenicor Onea ja Zenicor Flexiä hallitaan samassa järjestelmässä/alustassa, Zenicor View’ssa. Tämä tarkoittaa, että hoito voi helposti valita sopivimman tutkimusmenetelmän potilaan esitietojen ja lähetteen kysymyksen asettelun mukaan. Zenicor toimii myös terveydenhuollon palveluntarjoaja Zenicor Direct -tuotteella, joka tarjoaa tulkintapalveluratkaisun sekä laitelogistiikan palveluita.

Zenicorin ratkaisua on käytetty suurissa seulontatutkimuksissa STROKESTOP I ja II sekä nyt myös yhdessä maailman suurimmista satunnaistetuista seulontatutkimuksista SAFER Isossa-Britanniassa ja SAFER-AUS Australiassa. Näiden tutkimusten tarkoituksena on antaa terveysviranomaisille tietoa eteisvärinän kansallisten seulontaohjelmien käyttöönotosta koskevia päätöksiä varten.

Zenicor toimii Tukholmassa ja sillä on Ruotsissa oma valmistus-, tutkimus- ja kehittämisyksikkö.  Zenicor tekee myös kansainvälistä tutkimusta aivoinfarktien ja eteisvärinän seulonnan saralla. Myynti ja markkinointi toteutetaan oman henkilöstön kautta.

Tammikuusta 2023 lähtien Zenicor on sertifioitu Euroopan lääkintälaiteasetuksen määräyksen MDR mukaisesti.