Tietoja Zenicorista

 

Zenicor Medical Systems AB on vuonna 2003 perustettu ruotsalainen lääketieteellisen teknologian yritys, joka on siitä asti kasvanut yhdeksi Euroopan johtavista lääketeollisuuden yrityksistä kardiologisen etädiagnostiikan ja aivohalvausten ennaltaehkäisyn aloilla.

Zenicorilla on oma tutkimus- ja kehittämisyksikkö. Meneillään on useita tutkimushankkeita yhdessä Karoliinisen Instituutin ja useiden muiden tutkimuskeskusten kanssa kaikilla kansainvälisillä markkinoilla. Tavoitteena on jatkaa sellaisten tuotteiden kehittämistä, jotka ovat niin tutkimuksen kuin kilpailukyvyn kannalta maailmanlaajuisesti etulinjassa.

Zenicor on yhteistyössä Karoliinisen Instituutin kanssa kehittänyt ainutlaatuisen järjestelmän, Zenicor-EKG-menetelmän, joka auttaa tunnistamaan ja diagnosoimaan niin eteisvärinän kuin muitakin rytmihäiriöitä helposti ja kustannustehokkaasti. Järjestelmän tehokkuus on osoitettu useissa kansainvälisesti arvostetuissa tieteellisissä tutkimuksissa, jotka on julkaistu lääketieteellisissä artikkeleissa. Tutkimuksissa on osoitettu, että verrattaessa perinteisiin menetelmiin, Zenicor-EKG: llä on kustannustehokkuuden ja helppokäyttöisyyden puolesta erinomainen diagnostinen tarkkuus. Zenicor-EKG-laitteen käyttö vähentää aivoinfarktien määrää ja vähentää terveydenhuollon kustannuksia.

Zenicor-EKG-laitetta käytetään nyt jo yli 400 klinikalla kymmenessä eri Euroopan maassa.