Kalendarium

17 – 19 Huhtikuuta

25:e Svenska Kardiovaskulära Vårmötet, Göteborg, Sweden

24 – 26 Huhtikuuta

SFAM, Swedish Congress for General Practitioners, Uppsala, Sweden

6 Toukokuuta

Kardiologisten hoitajien koulutuspäivät, Jyväskylä

14 – 16 Toukokuuta

Vitalis, Gothenburg, Sweden

16 – 17 Toukokuuta

Kliinisen fysiologian hoitajien koulutuspäivät, Helsinki

Toimitusjohtajan tervehdys

Joka vuosi maailmassa noin 15 miljoonaa ihmistä saa aivoinfarktin. Kolmannes heistä kuolee kuukauden kuluessa ja toinen kolmannes vammautuu loppuelämäkseen. Aivoinfarkti aiheuttaa sairastuneelle paljon kärsimystä ja huomattavat kustannukset yhteiskunnalle.

Eteisvärinä, joka on rytmihäiriöistä kaikkein tavallisin, on yksi yleisimmistä aivohalvauksen syistä. Joka päivä sairastuu n. 13 suomalaista eteisvärinästä johtuvaan aivoinfarktiin. Moni ihminen sairastaa eteisvärinää tietämättään. Kymmenen viime vuoden aikana tehdyissä tutkimuksissa on osoitettu eteisvärinän ja aivohalvauksen yhteys.

Zenicor Medical Systems on viime vuosina vakiinnuttanut asemansa yhtenä johtavista eteisvärinädiagnostiikan ja aivohalvausten ehkäisemisen toimijoista. Liikevaihtomme on tällä hetkellä noin 12 miljoonaa Ruotsin kruunua, ja vuodesta 2006 lähtien yhtiömme on tuottanut voittoa.

Zenicor-EKG-laitteena tunnettu ratkaisumme on kannettava laite (nk. peukalo-EKG), jolla potilas itse voi tallentaa lyhyitä EKG-mittauksia pitkän ajan kuluessa. Tiedot tapahtumista siirtyvät automaattisesti mobiiliverkon kautta keskitettyyn tietokantaan. Terveydenhoidon ammattilainen pystyy tarkastelemaan potilaan EKG-mittauksia verkossa milloin vain ja tekemään näin diagnoosin.

Zenicor-EKG-laitteessa yhdistyvät ylivertainen diagnostiikka, kustannustehokkuus ja käyttäjäystävällisyys niin terveydenhuollon ammattilaisten kuin potilaidenkin kannalta. Zenicor-EKG-laitteen avulla voidaan diagnosoida jopa neljä kertaa enemmän eteisvärinöitä kuin muilla menetelmillä. Se on osoitettu useissa tutkimuksissa. Ilman oikeaa diagnoosia näillä ihmisillä olisi suuri vaara sairastua aivoinfarktiin.

Nykyisin Zenicor-EKG-laitetta käytetään yli 350 klinikalla ensisijaisesti Ruotsissa ja muissa Pohjoismaissa. Olemme aloittaneet toiminnan myös Saksassa ja Isossa-Britanniassa, ja niissä kummassakin laite on jo usean asiakkaan käytössä.

 

Mats Palerius, toimitusjohtaja

Zenicor Medical Systems AB