Zenicorin historia
Zenicor Medical Systems AB perustettiin Tukholmassa vuonna 2003, ja alusta lähtien yhtiön painopisteenä on ollut varhainen, helppo sekä tehokas rytmihäiriöiden etädiagnostiikka.
Yhdessä Karoliinisen Instituutin tutkijoiden kanssa kehitettiin perusjärjestelmä, jolla pystyttiin toteuttamaan yksinkertaista EKG-seurantaa sairaalan ulkopuolella. Järjestelmä oli liitetty verkkopohjaiseen palveluun, joka tulkitsi EKG-lukemia. Tuote tuli myyntiin vuonna 2004. Se herätti välittömästi ruotsalaisten kardiologien kiinnostuksen, ja monet maineikkaat sairaalat tilasivat laitteen nopeasti käyttöönsä. Perusjärjestelmästä ja siitä saadusta palautteesta koottujen oppien avulla Zenicor pystyi vuonna 2010 tuomaan markkinoille laitteen, jonka toiminnallisuutta oli parannettu ja josta EKG-lukemat siirtyivät automaattisesti eteenpäin mobiiliverkon kautta. Samaan aikaan esiteltiin uusi verkkopohjainen palvelu (Lääkäri-järjestelmä), jossa oli hoitaville tahoille runsaasti erilaisia diagnosointia helpottavia ja tehostavia toimintoja.
Kumppanuuteen Karoliinisen Instituutin kanssa on kuulunut myös menetelmän tieteellisen tehokkuuden arviointi ja selvää lääkinnällistä hyötyä tarjoavan tuotteen kehittäminen. Kumppanuus maineikkaiden tutkijoiden kanssa kansainvälisillä markkinoilla on ollut ratkaisevaa ja tukenut Zenicorin menestystä huomattavasti.
Alkujaan tuotteiden myynnistä vastasi yhtiön oma myyntiorganisaatio, joka toimi erittäin menestyksekkäästi. Vuonna 2007 käynnistettiin vientikampanja Business Swedenin kanssa. Se auttoi tekemään markkina-analyysin ja aloittamaan myyntitoiminnan vientimarkkinoilla.
Vuonna 2014 Zenicor-osake noteerattiin Ruotsalaisessa Aktietorget/Spotlight Stock Market kaupankäyntialustassa ja varoja kasvatettiin myyntiorganisaation rakentamiseksi vientimarkkinoilla. Viime vuosina yhtiö on onnistuneesti kehittänyt omaa kansainvälistä myyntiorganisaatiotaan hyvällä menestyksellä. Yhteistyökumppaneita ja jälleenmyyjiä on hankittu ja useita onnistuneita hankkeita on toteutettu yhdessä johtavien lääke- ja lääketieteellisten teknologiayritysten kanssa.
Vuosina 2016 ja 2017 on aloitettu ensimmäiset varhaisdiagnostiikkaprojektit Suomessa, Tanskassa, Itävallassa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa. Lisäksi viime vuosina on tehty useita tärkeitä tieteellisiä julkaisuja, jotka ovat saaneet merkittävää kansainvälistä huomiota ja muun muassa johtaneet Eurooppalaisten ohjeiden päivittämiseen eteisvärinän seulonnassa.